Det kan vara klokt att anlita en kunnig rörmokare för att utföra alla arbete med vatten och avloppsledningar. Detta på grund av att en felaktigt dragen ledning kan medföra stora konsekvenser. Rörmokare är experter inom området och de tar på sig ansvaret för sitt arbete. Det finns många duktiga rörmokare i Uppsala, och du anlitar de med fördel om du behöver utföra några typer av rörarbeten om du är boende i Uppsala.

Även om du tycker att du sparar mycket pengar på att inte anlita en rörmokare och istället vill göra arbetet själv, ska du komma ihåg att en felaktigt dragen ledning med läckage kan ställa till med katastrof. Samtidigt betalar försäkringsbolaget inte ut ersättning ut om arbetet inte är fackligt gjort. Detta innebär att det oftast är billigare i längden att anlita en duktig rörmokare istället för att riskera att en vattenskada uppstår. Gå in på rörarbeten i Uppsala om du vill ha hjälp.

Information om utbildning inom rörmokaryrket i Uppsala.

I Uppsala kan du utbilda dig till rörmokare. Det finns både gymnasieutbildningar samt yrkesutbildningar som ger behörighet till att arbeta som rörmokare. Planerar du att utbilda dig till rörmokare i Uppsala, är utbildningen tre år och väldigt praktisk. Efter den treåriga utbildningen krävs 850 praktiska arbetstimmar som lärling för att få behörighet. Det tar ytterligare två år att få yrkesexamen då praktiken sker i omgångar. Du kan även enbart söka som lärling men utbildningen tar fortfarande fem år om någon är villig att anta dig som lärling.

Idag råder det brist på rörmokare i landet. Ingångslönen efter examineringen ligger på cirka 28 000. Om du vill anlita en rörmokare kan det vara bra att vara ute i god tid samt vända sig till flera olika företag. När du väl har fått tag i en som är villig att göra ditt rörarbete, var då noga med att skriva avtal på vad som ska bli gjort.