När det kommer till tilläggsisolering kan man fråga sig själv vad det är man menar med detta. När man talar om tilläggsisolering brukar man oftast syfta tillbaka till på värmeisoleringen som man vill genomföra i ens byggnad. Det som det rör sig om är byggnadens klimatskal som finns i närheten av värmeisoleringen, och med en tilläggsisolering ser man till att lägga på ytterligare ett lager med så kallat isolering på klimatskalet. Det allra vanligaste man tänker på när det kommer till tilläggsisolering är att man vill se till att göra det på vindsbjälklagen eller på taket ifall det på taket finns varmvind. Dessutom är det också tal på att genomföra det här på ytterväggar samt även golvbjälklagen.

Syftet med tilläggsisolering är att minska värmeförlusten genom det här så kallade klimatskalet som finns i byggnaden. Det andra syftet är att man vill helt enkelt minska behovet av uppvärmningsmetoder i ens boende. Det minskar i sin tur värmekostnaderna samt miljöpåverkan.

Tekniska möjligheterna med tilläggsisolering.

När man börjar prata om de tekniska möjligheterna som brukar finnas när det kommer till tilläggsisoleringen så är en sak rätt känt. Det som är känt är att de tekniska möjligheterna varierar på grund av utformningen som byggnaden har. Ett exempel på detta är att det krävs mer isolering på vindsbjälklaget eller om det är som så att ytterväggarnas konstruktion är lämplig att någon typ av isolering fästs på.

När det kommer till tilläggsisolering på vindsbjälklagen är att man ser till att spruta in lager av lösull ovanpå den isoleringen som redan är befintlig. Sen kan man också se till att göra en tilläggsisolering även på ytterväggarna, reglerna brukar då fästas i den befintliga fasaden. Så det finns många olika platser som man kan genomföra den här metoden på.